Plastic dieet

Het is weer juli en daarom tijd voor het plastic dieet.
Het plasticdieet is onderdeel van ‘Plastic Free July’, een internationale actie waarbij aandacht gevraagd wordt voor wegwerp-plastic en de plaats die dat inneemt in ons leven. Mensen worden uitgedaagd om een dag, een week of de hele maand mee te doen met het zoveel mogelijk beperken of helemaal niet gebruiken van wegwerp plastic.

Een aantal jaar geleden heb ik zelf een poging gedaan om een week lang geen plastic te gebruiken tijdens de ‘Zero plastic week‘. Dit bleek een stuk moeilijker te zijn dat gedacht want plastic is overal en werkelijk alles wordt verpakt in plastic. Een plastic vrij leven gaat het voor mij dus niet worden maar het heeft me wel een stuk bewuster gemaakt en ik probeer het als dat mogelijk is te vermijden.
Zie ook  mijn oudere post over dit onderwerp:

Een week geen plastic
wilt u nog wat plastic?