Over mij

Studio Annelieke, Illustratieve vormgeving

Even voorstellen

Ik ben Annelieke, illustrator en werk vanuit mijn atelier in mijn woonplaats
Breda in Noord-Brabant.

Mijn opleidingen heb ik genoten aan de Willem de Kooning
academie te Rotterdam 
waar ik autonome kunsten heb gestudeerd. Daarnaast ben ik bevoegd tekendocent.

Tijdens mijn studies zijn alle traditionele technieken voorbij gekomen. Etsen, lino, zeefdruk, olieverf, pen en inkt, potlood etcetera. Ik heb er volop mee geĆ«xperimenteerd.


Na mijn studie ben ik mij gaan verdiepen in digitale programma’s zoals photoshop en illustrator en sinds kort werk ik ook veel met procreate.

Ik houd van ambachtelijke technieken, maar ook digitaal tekenen spreekt mij erg aan omdat het weer nieuwe mogelijkheden biedt.

Sinds een aantal jaar maak ik regelmatig illustraties voor verschillende lesmethodes voor het basisonderwijs. Dit doe ik in opdracht van educatieve uitgeverijen zoals Noordhoff uitgevers en Heutink. Het maken van deze ‘functionele’ illustraties geeft me veel voldoening en ik vind het ontzettend leuk om voor kinderen te tekenen.

Praatplaat voor kleuters over dagindeling. Klap Klap Averbode
Praatplaat voor kleuters over dagindeling. Klap Klap Averbode

Redactionele illustraties maken voor bijvoorbeeld tijdschriften en vakbladen vind ik ook erg leuk om te doen en vraagt weer om een andere aanpak. De essentie van een tekst zo helder mogelijk weergeven in een afbeelding is voor mij de uitdaging.

Naast werk in opdracht maak ik ook veel vrij werk met verschillende materialen Ik vind het belangrijk om mijn vaardigheden steeds te verbeteren en nieuwe technieken uit te proberen
Ik werk veel met pen en inkt en potlood. Neem een kijkje in mijn portfolio. Er is genoeg te zien
en wilt u meer weten over de diensten die ik aanbied kijk dan op de pagina diensten

Conceptuele strip met als thema:
Optimisme